Työnantaja, onko työyhteisösi huoltokirja ajan tasalla?

Auton huoltohistorian tuntemisessa niin auton omistajaa kuin mekaanikkoakin auttaa suuresti huoltokirja, johon on kirjattu vuosien mittaan havaitut ongelmat ja tehdyt korjaukset. Huoltokirja kertoo myös, ovatko huoltotoimenpiteet olleet säännöllisiä, ja kuka ne on tehnyt. Auton omistajan vaihtuessa on hyvä voida tukeutua dokumentoituun tietoon. Säännöllinen huoltohistoria nostaa myös kiistatta auton arvoa.

Työssä jaksamisen ja työpaikalla hyvin voimisen eteen tehdyt ponnistukset ja projektit ovat kuin auton määräaikaishuoltoja. Niissäkin tärkeää on säännöllisyys, ylös kirjaaminen ja tehtyjen toimenpiteiden seuranta. Vielä, kun hoitaa huollot luotettavan palveluntarjoajan kanssa ja mielellään jatkuvassa asiakassuhteessa, luo vakaan pohjan pysyviin parannuksiin ja jatkuvaan kehitykseen.

Joko teidän yrityksellänne on huoltokirja? Miten hyvinvointia ja työssä jaksamista mitataan? Tiedättekö, mihin ensisijaisesti kannattaisi kiinnittää huomioita? Ehkä teidän työyhteisönne yhteinen ongelma on työntekijöiden stressi, tai verenpaine. Ehkäpä työikäisille yleinen ongelma, huono liikkuvuus ja tasapaino, näkyvät työtapaturmien määränä. Kuinka todetaan, onko vuosittain tehty oikeansuuntaisia asioita, ja saatu parannusta aikaan? Mitkä asiat ovat menossa parempaan, ja mitkä ehkä huonompaan suuntaan?

Voi olla, että esimerkiksi nuorehkossa työporukassa ihmiset harrastavat liikuntaa, ja heidän lihaskuntonsa on hyvä. Voi kuitenkin olla, että stressin ja verenpaineen suhteen löytyykin huolenaihetta, ehkä jopa enemmistöltä. Entäpä elintavat? Olisiko hyvä saada valmennusta ja kannustusta oikeanlaiseen ateriarytmiin ja kasvisten syöntiin, jotta porukan vireystila säilyisi hyvänä?

Energiatesti mittaa paitsi fyysistä, myös henkistä jaksamista. Sen tuloksena saatava Energiaindeksi on jokaisen oma katsastusleima – onko edellytyksiä jaksaa jokapäiväistä arkea, ja jos ei, niin miksi ei? Energiatestin tulokset säilyvät verkkopalvelussa ikuisesti, joten niihin voi palata, jos joku osa-alue mietityttää. Palvelusta löytyvät kaikki yksilön ja työyhteisön menneet testit, ja uusi testi vertautuu aina edelliseen. Näin kehitys suuntaan tai toiseen on helposti havaittavissa.

Energiatestin verkkopalvelu ja sen säilyttämät yritysraportit ovat yrityksenne huoltokirja. Se on myös jokaisen työntekijän henkilökohtainen hyvinvointitietokanta, joka säilyttää arvokasta tietoa terveydentilasta ja seikoista, jotka vaikuttavat päivittäiseen energiamäärään.

Energiatestin saa nyt myös kätevinä ja edullisina verkkovalmennuspaketteina. Valitse teille sopivin, ja aloita suunnitelmallinen työyhteisön huoltokirjan täyttäminen!