Suomi 100 vuotta – säästetäänkö sen kunniaksi miljardeja parantamalla työkykyä?

Viime kuussa julkistettiin Tekemättömän työn vuosikatsaus 2016 -tutkimus, jonka mukaan sairauspoissaolot ja työkyvyttömyys aiheuttivat yrityksille ja kunnille viime vuonna miljardien eurojen laskun.

Työ, joka jäi tekemättä koska sen tekijä oli sairas, uupunut tai muuten työkyvytön, maksoi viime vuonna yrityksille arviolta 4,3 miljardia ja kunnille arviolta miljardi euroa. Melkoisia summia! Mitä kaikkea säästyneillä miljardeilla saataisiinkaan aikaan, jos ihmisten työkykyä päästäisiin parantamaan suunnitelmallisesti ja tuloksellisesti?

Tutkimuksen vetäjänä toiminut Kevan työelämäpalveluiden johtaja Pauli Forma listasi Ylen haastattelussa toimenpiteitä, joilla sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä voitaisiin vähentää.

Onneksi on jo olemassa työkalu, joka tarjoaa ratkaisun. Energiatesti innovatiivisena, kokonaisvaltaisena ja jatkuvuutta tukevana työhyvinvointipalveluna kattaa kaiken, siinä missä monet muut tyhy-palvelut toimivat vain hetkittäisenä ponnistuksena. Kaikki tutkimuksen tekijöiden esiin nostamat kohdat löytyvät Energiatestistä. Olisiko teillä töissä käyttöä palvelulle, jonka avulla on helppo kohdentaa investoinnit oikeisiin asioihin ja joka antaa konkreettista dataa työhyvinvoinnin suunnittelun ja seurannan tueksi?