Kolme tuntia lisää energiaa voitokkaassa valmennuksessa

Biojalostuksen pohjoisessa asiantuntijayrityksessä, aiemmin Arizona Chemicalina tunnetussa Kratonissa on menossa vallankumous, kertoo talouspäällikkö Teemu Puumalainen. 40 vuotta talossa olleen työtoverin sanoin: ”Asiat eivät koskaan ole olleet näin hyvin.” Yritys on nimittäin kääntänyt työterveysasioissa fokuksen ennakoivaan toimintaan. Liikunta- ja kulttuuriseteleiden lisäksi työntekijöille järjestetään ohjausta heitä kiinnostavissa asioissa, olivatpa ne sitten stressinhallintaan, ravintoon, uneen tai liikuntaan liittyviä. Kahvihuoneissa uudet tuulet näkyvät kalustuksessa: kahvipöydissä ei enää istuskella, vaan ne ovat vaihtuneet pystypöydiksi, joiden ääressä tauko sujuu seisaallaan. ”Ihmisten turvallisuus on meille ehdoton numero yksi. Jaksaminen vaikuttaa siihen suuresti”, Teemu Puumalainen painottaa.

Teemu osallistui keväällä työtoveriensa kanssa Liikuntakeskus Voiton Energiavalmennukseen. Sen ansiosta miehellä on nyt mitatusti kolme tuntia enemmän energistä aikaa vuorokaudessaan! Valmennus alkoi Voiton valmentaja Joonas Hakalan ohjaamalla Energiatestillä, jolla selvitettiin jokaisen lähtötaso energiamäärissä. Kevään ajan Kratonin ryhmä osallistui kerran viikossa Joonaksen ohjaamaan ryhmävalmennukseen Voitossa. Lisäksi treenattiin omin päin Joonaksen laatiman treeniohjelman avulla. Teemu sanoo kokeneensa vahvasti, että nimenomaan ryhmänä osallistuminen sai jokaisen ensinnäkin sitoutumaan, ja toisekseen tekemään asioita tavalla, jolla ei koskaan olisi omin päin osannut treenata. ”Tehtiin perusliikkeiden lisäksi kaikenlaista trapetsitaiteilua, jota ei kyllä itsekseen olisi tullut kokeiltua. Leikkimielisesti tsempattiin toisiamme. Se teki treenaamisesta hauskaa ja sai ainakin minut ylittämään itseni.”

Koko ryhmän energiamäärä parani kevään valmennuksessa selvästi, lähes tunnilla. Teemu Puumalaisen kohdalla muutos oli erityisen suuri: alkutestin reilusta 11 tunnista seurantatestissä mitattuun 14 tuntiin! ”Huomaan muutoksen kyllä selvästi. Illan viimeiset tunnit ovat virkeämpiä, puuhastelen kotona koko illan eikä sohva kutsu enää työpäivän jälkeen.” Vaimokin on huomannut eron. ”Olin hänen mukaansa ennen semmoinen laiha läski” Teemu Puumalainen nauraa. Valmennuksen aikana lihaskuntoa tulikin mukavasti lisää.

Jatkossakin Kratonilla aiotaan panostaa hyvinvoinnin parissa aktiiviseen toimimiseen, esimerkiksi perheet mukaan ottaen. ”Haluamme tehdä asioita itse, nimenomaan niin että toimimme aktiivisesti sen eteen, että jaksaisimme. Tuloksia on jo selvästi saatu, joten tällä linjalla on hyvä jatkaa!”