Ajoita työhyvinvointiohjelma oikein ja onnistu innostamaan!

Kuntosaliyrittäjät, personal trainerit, ravintovalmentajat ja muut hyvinvointialan toimijat tietävät kokemuksesta, milloin ihminen aktivoituu ajattelemaan hyvinvointiaan. Hyvinvointibisneksessä vilkkaimmat ajat ovat tammi- ja elokuu.

Lomailun ja pitkien vapaiden jälkeen ihminen on vastaanottavainen. Lomalla, työasioiden hetkeksi väistyessä taka-alalle, hänellä on tilaa ja mahdollisuus suoda ajatus sille, miten oikeasti voi ja jaksaa. Toisaalta juhla- ja loma-ajat saatetaan viettää vähemmän terveellisesti syöden, juoden ja nukkuen. Vapaiden loppuessa tulee halu ryhdistäytyä ja aloittaa terveempi elämä. Kahvihuonekeskusteluissa voivotellaan retkahduksia ja laiskottelua. Kuulostaako tutulta?

Lomailun ja vapaa-ajan lisäksi tammi- ja elokuuhun liittyy luontaisesti uuden alun tunne: tammikuussa alkaa uusi vuosi – ehkäpä erilainen, terveellisempi, kuin edellinen? Moni julistaa aloittavansa sokerilakon tai tipattoman tammikuun. Elokuu liittyy myös uuden kauden, esimerkiksi koulujen lukukauden, alkuun. Miksei siis alkaisi myös ”uusi elämä”?

Oikea ajoitus on yksi tärkeimmistä seikoista, kun suunnittelet työyhteisön hyvinvointiin satsaamista. Parhaiten saat todennäköisesti työporukan motivoitumaan vuoden alussa, joulun ja uuden vuoden vapaiden jälkeen. Toinen otollinen ajankohta on elokuussa, kun ihmiset palaavat kesälomilta.

Vuodenajan lisäksi oikea ajoitus riippuu työyhteisön sisäisestä tilanteesta. Jos meneillään on suuri organisaatiomuutos tai isoja henkilövaihdoksia, voi olla parempi odottaa, että tilanne hieman rauhoittuu ennen uuden, yhteisen hankkeen aloittamista. Yhteisöllisyyden ja työporukkaan kuulumisen tunne auttaa sitouttamaan ihmiset yhdessä tekemiseen.

Ajoittamalla oikein saat siis todennäköisimmin suuremman osan työntekijöistä aktivoitumaan ja lähtemään mukaan. Jos ja kun homma lähtee hyvällä ja innostuneella asenteella käyntiin, voi seuraavaksi miettiä, kannattaisiko panostaa jatkuvuuteen. Jos valitsemanne työkalu hyvinvoinnin edistämiseksi on luontevasti nivellettävissä osaksi työvuoden kulkua, tuoden ihmisille mukavan tunteen tuttuudesta ja jatkuvuudesta, säästytte jatkuvalta uuden projektin aloittamiselta. Löytyisikö Energiatestistä pitkäaikainen ratkaisu teidänkin tarpeisiinne?