5 vinkkiä – kuinka saada mahdollisimman moni osallistumaan työhyvinvointiprojektiin

Hyvinvointiprojekteissa yksi tärkeimpiä onnistumisen kriteereitä on korkea osallistumisaste. Kuinka saada siis kaikki mukaan, kun tavoitteena on työyhteisön henkisen ja fyysisen kunnon parantaminen ja ylläpitäminen yhteisen projektin avulla? Tämän asian kanssa painivat monet, joiden työnkuvaan ja intresseihin kuuluu työyhteisön hyvinvointi. Kokosimme hyväksi havaitut vinkit henkilöstöjohdolle.

 1. Informoi

Panosta siihen, miten tiedotat yhteisestä projektista. Pelkkä eteenpäin välitetty viesti tai linkki jonkun hyvinvointipalvelua tarjoavan toimijan sivuille ei toimi. Pidä infotilaisuus, jossa kerrot projektista, sen hyödyistä, aikataulusta ja palkinnoista. Jaa esitteitä esimerkiksi kahvihuoneen pöydälle tai suoraan työntekijöille.

 2. Palkitse

Mieti valmiiksi, mikä juuri teidän työyhteisössänne toimisi porkkanana osallistumiselle. Palkinto voi olla elokuvalippuja, tai vaikkapa aktiivisuusranneke arvottuna osallistujien kesken. Tärkeää on huomioida nimenomaan aktivoituminen ja mukaan lähteminen – tuloksia tulee sen jälkeen varmasti.

 3. Varaa tila ja aikaa

Jos mahdollista, tue osallistumista työajalla. Jokaiseen työpäivään sisältyy taatusti hieman tyhjäkäyntiä. Jos saat aktivoitua ihmiset tekemään jotain hyvinvointinsa eteen vaikkapa 15 minuuttia muutaman kerran viikossa, se maksaa taatusti itsensä takaisin. Jos työpaikalla on neuvottelutila, joka olisi ajoittain käytettävissä vaikkapa yhteiseen liikuntahetkeen, tarjoa sitä työntekijöiden käyttöön. Netistä tai erilaisista liikuntasovelluksista löytyy hyviä, ohjattuja lyhyitä harjoituksia, jotka soveltuvat työpäivänkin keskelle tehtäväksi.

4. Näytä esimerkkiä, tue yhteisöllisyyttä

Olipa valitsemanne hyvinvointivalmennus, -projekti tai -haaste mikä tahansa, näytä esimerkkiä. Laita itsesi likoon, kerro mitä ja miten itse aiot tehdä. Jaa myös haasteesi ja vastoinkäymisesi. Tue sitä, että työporukka alkaa tehdä asioita yhdessä ja jakaa hyvät ja huonot hetkensä. Yhdessä tekemisestä syntyy yhteisö, ja yhteisöllisyys tuo tulosta: henkistä, fyysistä ja taloudellista hyvinvointia!

5. Muistuta

Muistuta aika ajoin osallistumisesta ja siitä saatavasta porkkanasta. Kerro kuinka moni on jo lähtenyt mukaan, ja kannusta vielä osallistumattomia ihmisiä löytämään toisensa ja tsemppaamaan yhdessä.